Projecten

BOWI realiseert en ondersteunt projecten die op wat voor manier dan ook het leven van meervoudig gehandicapten optimaliseren. Hiernaast ziet u informatie over de projecten die momenteel onze aandacht hebben.

Project aanmelden?

Indien u een leuk idee heeft voor een project kunt u dit aangeven door het contactformulier in te vullen.
Een leuk en goed idee is immers altijd welkom!

Cosmo

Kinderdagcentrum ODC De Carrousel zou heel graag voor de kinderen de cosmo willen, hieronder een omschrijving van de Cosmo.

Cosmo
Spelen, leren, bewegen en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad. Dat is Cosmo!

Cosmo is een set slimme schakelaars, Cosmoids genaamd, die je combineert met speciale activiteiten op een iPad. Afhankelijk van het spel dat je speelt, veranderen de Cosmoids dynamisch van kleur en maken zo duidelijk welke Cosmoid je wanneer moet aanraken.

Spelen met lampjes
De Cosmo app bevat 12 spellen, die de Cosmoids in verschillende kleuren en volgordes laten oplichten Sommige spellen geven gerichte opdrachten, andere spellen geven de ruimte om zelf te improviseren. In weer andere spellen krijgen de Cosmoids steeds een andere kleur, waardoor de kinderen voortdurend uitgedaagd worden om in actie te komen.

Tegelijk ook leren en bewegen
De Cosmo schakelaars maken draadloos verbinding met de iPad, zodat u ze kunt plaatsen waar u maar wilt. Plaats de Cosmoids bij elkaar op tafel, of verspreid ze door de ruimte, op de grond of aan de muur, zodat de kinderen moeten rondrennen of reiken om de juiste knoppen te raken.

De verschillende activiteiten van Cosmo stimuleren motorische, cognitieve, communicatieve en sociale vaardigheden, zoals visueel en auditief waarnemen en onderscheiden, visueel-motorische integratie, ruimtelijke oriëntatie, concentratie, gedeelde aandacht, samenwerken, muzikale zelfexpressie, improviseren, actie-reactie, beurt wisselen, wachten, reeksen maken, sequentieel geheugen, stemvorming, verbale communicatie en grove motoriek.

Hierdoor is Cosmo breed inzetbaar: in therapiesituaties (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie), in het onderwijs en voor dagbesteding. Activiteiten zijn eenvoudig aan te passen aan het niveau van de kinderen.


€ 0
€ 811

Voor dit project hebben wij nog € 811 nodig!