Projecten

BOWI realiseert en ondersteunt projecten die op wat voor manier dan ook het leven van meervoudig gehandicapten optimaliseren. Hiernaast ziet u informatie over de projecten die momenteel onze aandacht hebben.

Project aanmelden?

Indien u een leuk idee heeft voor een project kunt u dit aangeven door het contactformulier in te vullen.
Een leuk en goed idee is immers altijd welkom!

Lekker bubbelen

Voor een nieuwe startende groep op een mooie locatie van 's Heerenloo in Monster, Het Westerhonk, zijn elke dag 13 EMB cliënten.
Het is een sterk variërende groep. Qua niveau maar ook qua mobiliteit. Het is dus een mooie uitdaging om voor elke cliënt een aangepaste activiteit te vinden. Aangezien de cliënten allen op baby/peuter niveau functioneren zijn al de activiteiten gericht op zintuigelijke beleving. Bij elke activiteit proberen zij zo goed mogelijk de zintuigen te prikkelen en te activeren. Snoezelen is een activiteit die bij elke cliënt aansluit. Hierbij worden alle zintuigen geprikkeld. 
Hier kunnen de cliënten gezamenlijk als groep van genieten. Gezien zij net verhuist zijn, zouden zij het fijn vinden om een mooie snoezelkamer te creëren. Op dit moment missen zij nog een element om het sfeertje compleet te maken. Om de snoezelkamer een goede boost te geven zou een bubbelbuis goed tot zijn recht komen.
Hoe bijzonder zou dit zijn als zij dit via deze mooie stichting voor elkaar krijgen. Door het water, de bellen en de gekleurde bewegende ballen geeft het niet alleen een rustgevend effect maar word ook het zicht, de tast en luisteren aangesproken. Het is een interactieve bubbelunit met ballen.

Wij hebben dit project kunnen realiseren met dank aan de kerk Tweestromenland.


€ 0
€ 956

Voor dit project hebben wij nog € 956 nodig!