Projecten

BOWI realiseert en ondersteunt projecten die op wat voor manier dan ook het leven van meervoudig gehandicapten optimaliseren. Hiernaast ziet u informatie over de projecten die momenteel onze aandacht hebben.

Project aanmelden?

Indien u een leuk idee heeft voor een project kunt u dit aangeven door het contactformulier in te vullen.
Een leuk en goed idee is immers altijd welkom!

Wensenlijstje Boldermanege

Op het terrein van de Merwebolder bevinden zich een kinderboerderij en een aangepaste manege. De Boldermanege is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking van de Merwebolder en van andere woonlocaties van ASVZ in de regio. In de manege werken speciaal opgeleide instructeurs, dierverzorgers en vrijwilligers. Ook werken er in het kader van dagactiviteiten mensen met een verstandelijke beperking in de manege en op de kinderboerderij.

De Boldermanege richt zich met name op mensen met een verstandelijke beperking. Uit ervaring blijkt dat het een geweldig gevoel van eigenwaarde oplevert als zij, eventueel met enige hulp, zelfstandig kunnen paardrijden. Voor de ruiters met een lichamelijke beperking is er een lift, inclusief tilbanden, en een speciaal opstapperron aanwezig.

Daarnaast biedt de Boldermanege aan kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking specifieke faciliteiten. Zij kunnen o.a. gebruik maken van het rijden met een huifbed. In een huifbed ligt de cliënt op een zeil, dat gespannen is binnen een frame. Dit frame is bovenop twee pony’s bevestigd.

Het paardrijden biedt een stuk ontspanning, maar werkt ook mee aan een betere spierspanning, evenwicht en vooral niet te vergeten een groot plezier! Alleen al het simpele feit, dat als je in een rolstoel zit, je altijd omhoog kijkt naar iedereen….als je op een paard zit, kijk je eindelijk zelf eens naar beneden, kan alles overzien. En dat is maar een klein voorbeeld, maar een groot gevoel.

Hieronder staat een wensenlijstje van de boldermanege, Stichting BOWI heeft deze wensen bij elkaar opgeteld en als totaalbedrag op onze site geplaatst.

Diverse artikelen zijn gesponsord, zoals zadelonderleggers van schapenbont, cavalettis, een westernzadel, kleurenteugels, een grabbal, jongleerringen/kegels en hindernisbalken in diverse kleuren.


Bedankt, door uw donaties is het project gerealiseerd!

Aantal donaties: 4
Bedrag gedoneerd: € 1570

Naam Bedrag Datum
Rotaryclub Rhoon-Barendrecht € 520 06-12-2015
Waterdancebenefiet 2 € 450 13-10-2012
Anoniem € 100 21-12-2011
Stichting Kringloopwinkel € 500 27-01-2011